יום שבת לפני שבוע הלכנו למסעדת אונמי. אפשר להגיד שזה המסעדה היפנית הקבועה שלנו בתל אביב. ממוקמת ברחוב הארבעה, רחוב עם הרבה אטרקציות קולינריות אחרות (טפאו, לה-שמפה ועוד...)בכל מקרה כמעט ואין שם נפילות, התאורה בדיוק בחוזק הנכון, אחלה מוזיקה, שירות אדיב, בר מגניב וכמובן אוכל טוב במחיר סביר. אחלה מקום לדייט או סתם לשבת לאכול. מה שעוד מוסיף למסעדה הוא שהתפריט הוא לא תפריט הסושי הרגיל שיש ב20 אלף מסעדות סושי אחרות, יש מנות יפניות אותנטיות אחרות ומעניינות.התחלנו את הארוחה עם "אגדשי טופו"-חתיכות טופו מטוגנות ששוחות ברוטב סויה מדולל. אני חייב להגיד שתמיד הייתי וכנראה אהיה סקפטי לגבי טופו אבל זה היה ממש טעים! אחרי זה הזמנו סלט פטריות מטוגנות עם שמן שומשום ותרד. זה היה נחמד אבל לא ברמה של להזמין שוב. מנת הפתיחה האחרונה שהזמנו הייתה סלט נודלס שקוף עם ירקות חתוכים ומעיין אטריות ביצים שקופות מלמעלה. לא רע בכלל אבל לא הייתי מזמין שוב. אחרי המנות הראשונות עברנו לסושי. התחלנו עם אינרי טונה ואינרי שרימפס.למי שלא יודע, אינרי זה אורז עטוף בטופו מטוגן וממולא במה שרוצים. שוב הייתי סקפטי אבל זה עלה על כל הציפיות שלי! שווה ביותר. הסושי הרגיל היה מצוין גם ולקינוח אכלנו את קינוח הבית שלי. גלידה תה ירוק עם קצפת. הגלידה נמסה בפה ומקבלים איתה ביסקוויט כזה שאני לא אגזים אם אומר שהוא אחד הטעימים שאכלתי בחיים שלי. רק בשביל הביסקוויט שווה להזמין את המנה אבל גם הגלידה עצמה ממש טעימה. שתינו יין גוורטרמינר ישראלי שהיה לא רע בכלל ואכלתי אויסטר שבהתחלה אמרו לי שאזל אבל בסוף מצאו אחד...עם צ'ייסר בחרובקה, סוף הדרך. לסיכום גם הפעם הייתה אחלה חוויה, ציון כללי 8.8 מ10 ובהחלט הייתי חוזר לשם שוב!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment