לפני בערך חודש באחד הימים האחרונים שלנו בחיפה החלטנו ללכת למסעדה רומנית: קפה גלידה-יונק. (רחוב קיבוץ גלויות 23,חיפה) רבים תוהים על שמו של המקום המוזר אך אחרי חיפוש מעמיק (פשוט הסתכלתי באתר שלהם)גיליתי שהמקום התחיל בתור מפעל גלידה והמסעדה התווספה לאחר מכן. במקום יש אווירה פשוטה וביתית, בטח לא המקום לסנובים או מי שלא אוהב אוכל פשוט וטוב. וגם לא מקום להיט לדייט ראשון אלא אם כן נתקעתם בדייט גרוע ואתם ממש אבל ממש לא רוצים להתנשק עם הבן זוג. פתחנו עם מנות ראשונות- חמוצים תוצרת הבית, איקרה (ביצי דגים עם מיונז) ולחם לבן והמשכנו עם סטייק לבן שהיה גדול ועסיסי ומספר קבבים בסגנון רומני. אחרי חצי שעה של אכילה סיימנו שבעים (מאוד!!) ומרוצים במחיר שווה לכל נפש של 110 שקל לשנינו. חייב להגיד שלא הייתה נפילה במנות. המנות הראשונות כאילו הגיעו במשלוח ישיר מרומניה או מסבתא אשכנזית כשלהי, הבשר היה רך ועסיסי וכך גם הקבב. לטעמי היה קצת יותר מדי שום בקבב אבל עדיין הוא היה בהחלט טעים. השירות היה מהיר ואדיב. כמובן שיש מנות אחרות שפשוט לא יצא לנו לטעום- רגל קרושה, דג מלוח, מוח ושלל מטעמים רומניים אחרים. יש שפע של חנייה באזור וגם שוק פשפשים שרובו ערמות זבל אבל אפשר למצוא שם פה ושם ענתיקה מגניבה.לסיכום הארוחה על כל חלקיה הייתה 9 מ10..ובסולם של "לא חוזר בחיים"-"מחר אני שם" זה בהחלט מקום ששווה לחזור אליו או לעצור בו בדרך לאנשהו או אם אתם
סתם בחיפה
Restaurant Review: Cafe Glida aka Yonik aka this obscure Romanian restaurant in the downtown core of Haifa. The route to get there is along side a "pishpisheem market" aka flea market. Now its interesting to note that a flea market in the middle east takes on a whole new dimension - as in selling complete and utter trash in an endless and unenticing fashion. Never the less it added to the downtown experience....eecchhsss. Im not exactly sure about the history of the restaurant but it did state that it was established in 1948 - under the auspice of Cafe Glida (Glida means Ice cream in Hebrew). To get to the point - its a really inexpensive, packed to the brim, steak/kebab type restaurant with a limited menu written on the flimsy disposable paper place mats. For a starter we ordered something called "Eekra" which I was extremely sceptical about considering the name and the description. It is Roe/fish eggs mixed essentially with mayonnaise - and then you smother your piece of light fluffy white bread with it. It has sort of a tangy subtle taste which - in the end - was enjoyable. Ahh the endless applications of mayonnaise I continue to learn about. Then we split the pork steak which was incredibly tasty and had those delicious nibblets of melt-in-your-mouth type fat. We also shared meat kebabs which were tasty -but too garlicky and you could feel their effects for hours afterwards. I would go back for the pork steak (and unbeatable prices approximately $25 for the entire meal) Apparently the Kaved Katsouts (aka Chopped Liver) is very tasty - and FYI liver, kidneys, spleen and hearts are pretty in vogue in the middle east - but I cant say I'm quite there yet in the organ chow down department - give me a few years...and who knows.
No comments:
Post a Comment